anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Program do obróbki

agach04
Początkujący

Program do obróbki

Mam pytanie i prośbę o poradę dotyczącą wyboru programu do obróbki zdjęc. Który z programów można ściągnąć z internetu do obróbki zdjęć. chodzi mi głównie o przycinanie zdjęć. Najlepiej, żeby w polskiej wersji językowej. Może ktoś coś doradzić?!

36 ODPOW. 36
profile.country.en_GB.title
gnembon
Początkujący

Zakładka "Details"

profile.country.pl_PL.title
jareklubicz.
Poszukiwacz

agach04 napisał(a):

Mam pytanie i prośbę o poradę dotyczącą wyboru programu do obróbki zdjęc. Który z programów można ściągnąć z internetu do obróbki zdjęć. chodzi mi głównie o przycinanie zdjęć. Najlepiej, żeby w polskiej wersji językowej. Może ktoś coś doradzić?!

Sciagnij sobie Picassa 3 maly po polsku i funkcjonalny

Alf300
Początkujący

krwiopijca4 napisał(a):

Sciagnij sobie Picassa 3 maly po polsku i funkcjonalny

Tu się zgodzę P3 jest wystarczający nawet do delikatnego retuszu bo nie wiem jak wam ale chyba nie o to chodzi aby z fotki robić coś czego tak naprawdę samemu nie potrafimy ....

Alf300
Początkujący

Witam dziś byłem z 3`setką na zabawach na śniegu i mrozie :D ale do rzeczy aby uzmysłowić przydatność P3 postanowiłem uratować moją najbardziej badziewną fotkę dzisiejszego dnia

zajęło mi to dosłownie 3 minuty

Potem człowiek ogląda fotki i mówi mi takie nie wychodzą :nauseated_face:

profile.country.PL.title
jznan-----
Poszukiwacz

Też potwierdzam, że Picasa to bardzo fajny program. Prosty i szybki w obsłudze. Jedyne co mi w nim przeszkadza to sposób zmiany rozmiaru zdjęcia-skalowanie (funkcja Eksportuj) oraz brak efektu wyostrzania w zapisanym pliku.

profile.country.PL.title
Tadeusz.O
Doradca

jznan napisał(a):

Też potwierdzam, że Picasa to bardzo fajny program. Prosty i szybki w obsłudze. Jedyne co mi w nim przeszkadza to sposób zmiany rozmiaru zdjęcia-skalowanie (funkcja Eksportuj) oraz brak efektu wyostrzania w zapisanym pliku.

Wyostrzanie masz w ostatniej zakładce, jako pierwsze - lewo-góra.

------------------------------
fotoamator
profile.country.PL.title
jznan-----
Poszukiwacz

Tadeusz napisał(a):

Wyostrzanie masz w ostatniej zakładce, jako pierwsze - lewo-góra.

No i wyostrza bardzo ładnie ale po zapisaniu i wyjściu z Picasy efekt wyostrzania znika. Przynajmniej u mnie tak jest.
Otwierając taki plik w innym edytorze nie widać zmiany ostrości.
Tylko Picasa widzi tą zmianę, tak jakby informacja o tym nie była w zapisana w tym samym pliku.
Z tego co się zorientowałem, to tylko wyostrzanie działa w tak dziwny sposób. Pozostałe zmiany zapisuje poprawnie (widać je w innym edytorze).
Może coś źle robię?

Alf300
Początkujący

Jznan a którą wersje masz pikachu :D bo ja 3 i tam nie widzę problemu

http://img179.imageshack.us/my.php?image=picpp0.jpg" target="_blank tu podostrzyłem i gdzie bym nie otwierał jest tak samo ba! mogę jeszcze podostrzać aż do granic absurdu

profile.country.PL.title
jznan-----
Poszukiwacz

Alf300 napisał(a):

Jznan a którą wersje masz pikachu :D bo ja 3 i tam nie widzę problemu

Też mam 3. Pogooglowałem trochę i znalazłem coś takiego:
http://picasa.google.com/support/bin/answer.py?answer=39037&topic=16092
Ale skoro Tobie działa to sam już nie wiem.

Alf300
Początkujący

chyba wiem w czym problem ... Ty retuszujesz fotki i zatwierdzasz zmiany w P3 czyli bleble zatwierdź itp...

Ja robię po retuszu w pasku Plik -----------> Zapisz jako i robię nowe foto aby nie stracić oryginału a może mi przyjdzie ochota na zielone niebo a co :D