anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Program do obróbki

agach04
Początkujący

Program do obróbki

Mam pytanie i prośbę o poradę dotyczącą wyboru programu do obróbki zdjęc. Który z programów można ściągnąć z internetu do obróbki zdjęć. chodzi mi głównie o przycinanie zdjęć. Najlepiej, żeby w polskiej wersji językowej. Może ktoś coś doradzić?!

36 ODPOW. 36
witmann
Początkujący

Irfan View
Picasa

agach04
Początkujący

Dzięki bardzo. Szukam i pobieram!!!

rafi83-----
Początkujący

Polecam ACDSee 10, przeglądarka wraz z dużymi nawet możliwościami obróbki lub PS np3 choć jest 4 tylko nie wiem czy PL

profile.country.pl_PL.title
aatrapa
Początkujący

witam,

niesmiao sie podlacze pod posta i zapytam.
Jakich uzywacie programow do indeksowania/katalogowania zdjec. Mam ich coraz wiecej i juz gine.
wazne aby wyszukiwal po nazwie, dacie utworzenia parametrow ekspozycji. W miare szybko wyswietlal itp. DOlaczone oprogramowanie sony cos mi nie lezy.

rafi83-----
Początkujący

polecam również ACDSee 10

witmann
Początkujący

Ja korzystam z Adobe Photoshop Lightroom, jednak jest to płatne oprogramowanie (kosztuje okolo 800zł) więc nie wiem czy Cię zainteresuje, jednak jest zdecydowanie warte swojej ceny.
Nie znam darmowych odpowiedników.

profile.country.PL.title
jznan-----
Poszukiwacz

aatrapa napisał(a):

witam,

niesmiao sie podlacze pod posta i zapytam.
Jakich uzywacie programow do indeksowania/katalogowania zdjec. Mam ich coraz wiecej i juz gine.
wazne aby wyszukiwal po nazwie, dacie utworzenia parametrow ekspozycji. W miare szybko wyswietlal itp. DOlaczone oprogramowanie sony cos mi nie lezy.

Zoner Photo Studio ma dosyć zaawansowane opcje wyszukiwania zdjęć i do tego edytor. W grudniowym PC Format była jego darmowa/okrojona wersja nr 10 bodajże.

wratislavian
Początkujący

polecam irfanview. ma sporo opcji i jest rowniez wersja polska. do tego kompresuje zdjecia w format jpg lepiej niz niejedna profesjonalna i platna aplikacja. moze nie jest zbyt intuicyjny ale nie dziwne skoro programisci napakowali w ten program tyle opcji.

aatrapa napisał(a):

ja uzywam internet explorera.

mam katalog fotencje a w nim co miesiac dodaje nowy folder:
- "2008 10 październik"
- "2008 11 listopad"
- "2008 12 grudzień"

robie calkiem sporo zdjec ale mimo to niezle sie w nich łapie.
do przegladania irfanview

profile.country.en_GB.title
gnembon
Początkujący

hehe - nazywanie '2008 numer miesiąca, miesiąc' wydaje się być bez sensu ale dokładnie też tak robię ;-). Ja jeszcze dodaje nazwę 'eventu' np. '2008 08 sierpień wyjście tam i tam', '2008 08 sierpień ślub tego i tego' Nie znam prostszego i tak dobrego narzędzia do organizacji zdjęć