anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Sony A700 czy Nikon D90?

m4rYjUsh3k
Początkujący

Sony A700 czy Nikon D90?

Hej. Tak się zastanawiam nad tym nowym nikonem i nie wiem co o nim sądzić tak na prawdę czy lepszy jest tylko bo ma możliwość kręcenie filmów?. Bardzo proszę o waszą opinię i co wybrali byście oraz plusy i minusy tych dwóch modeli.

100 ODPOW. 100
profile.country.PL.title
Lajam.
Expert

Azazel napisał(a):

Porównywałem ze sobą D90 o C 50D, i takie moje bardzo subiektywne odczucia:

To porównanie to w większości chyba na papierze było z tabelek, nie sądzę żebyś rozmiary matrycy mierzył, albo wyczuł to na zdjęciach :P

Weź sobie kartę CF, idź do sklepu i porównaj na żywo, porób zdjęcia itp. ;)

Azazel-----
Początkujący

Lajam napisał(a):

To porównanie to w większości chyba na papierze było z tabelek, nie sądzę żebyś rozmiary matrycy mierzył, albo wyczuł to na zdjęciach :P
Weź sobie kartę CF, idź do sklepu i porównaj na żywo, porób zdjęcia itp. ;)

Jasne, że to głównie zestawienie danych technicznych.
Niemniej one przecież również, jedne mniej inne bardziej, na robione zdjęcia się przekładają (trochę? :) ).

D90 i Alphą miałem możliwość trochę się pobawić, zabrać je ze sobą na spacer :)

Canon'a w sklepie tylko macałem i fotek kilka pstryknąłem - a to niestety nie to samo:/
Także muszę kogoś "dorwać" z tą puszką, z jakimś szkłem najlepiej podobnym do tych mnie interesujących, i w terenie go w swoje łapki dostać :smileytwisted:

overseer napisał(a):

Hmm....u nas jak była akcja 0 vat'u na wszystko, to Alphe700 też można było na preferencyjnych warunkach kupić nawet jak nie było jej w danym momencie na stanie sklepu, tylko ją sprowadzali.

Azazel widzę, że też jesteś z 3city więc jak wykukasz taką okazję to daj mi znać bo mi jakoś umknęło.

Spox - to o czym piszę było w Saturnie akurat, bo z ciekawości wtedy poszedłem i pytałem właśnie, i sprzedawca przynajmniej tak mi powiedział, że akcje mają, sprzęt w ofercie też - tylko na miejscu nie.
Jak by mi coś w oko wpadło - dam znać ;)

Pochwal się więc tą decyzją - i zdradź od razu czemu więc taka a nie inna :)

Tego nie mogę zrobić tak oficjalnie :?

Oj tam - wszyscy tu przecież tolerancyjni i nie biją ;) (chyba 😛 )

profile.country.PL.title
Tadeusz.O
Doradca

W MM ostatnio coś mało SONY Alfa widać, za to w Saturnie - alfy, kompakty i vaio - do wyboru, do koloru.
No i w FJ alfy oczywiście są i są polecane :D

------------------------------
fotoamator
overseer
Początkujący

Tadeusz napisał(a):

W MM ostatnio coś mało SONY Alfa widać, za to w Saturnie - alfy, kompakty i vaio - do wyboru, do koloru.
No i w FJ alfy oczywiście są i są polecane :D

Faktycznie byłem ostatnio w FJ. No tak facet zachwalał 700, że głowa mała. Pytałem o D90 i 500D to wyśmiał obydwa niesamowicie, twierdząc że są dużo słabsze. Czyżby alfy im nie schodziły, bo stronniczość była porażająca :c7

profile.country.PL.title
Lajam.
Expert

overseer napisał(a):

Faktycznie byłem ostatnio w FJ. No tak facet zachwalał 700, że głowa mała. Pytałem o D90 i 500D to wyśmiał obydwa niesamowicie, twierdząc że są dużo słabsze. Czyżby alfy im nie schodziły, bo stronniczość była porażająca :c7

Sprzedawca ma sprzedawać towar, a nie być chodzącym, bezstronnym doradcą :smileymrgreen:

overseer
Początkujący

Sprzedawca ma sprzedawać towar, a nie być chodzącym, bezstronnym doradcą :nauseated_face:

Trochę obiektywizmu nie zaszkodzi :smileythumbsup:

profile.country.PL.title
Lajam.
Expert

overseer napisał(a):

Trochę obiektywizmu nie zaszkodzi :thumbsup:

W sprzedaży nie ma czegoś takiego jak obiektywizm http://klubkm.pl/forum/images/smilies/sorry.gif

profile.country.pl_PL.title
65mario
Początkujący

Witam

Ja posiadam 2 Olki Nikosia D 60 i od 3 dni Alfiątko 700.
Moja opinia jest taka, ze najpierw zobacz ceny szkieł do Sony i Nikona, poczytaj ich testy i dopiero wtedy pomysl o puszce.
Dobrze szklo to podstawa a puche z czasem zawsze mozna zmienic na lepsza.
A odnosnie testow na optycznych Nikkora AF-S 18-55VR to na tablicy rozdzielczosci wykres uciekl im o 10 jednostek do gory jak go obrabiali bo takiej rozdzielczosci to to szklo raczej nie ma.

Pozdrawiam
MK

overseer
Początkujący

65mario napisał(a):

No jak najbardziej się zgadzam, tylko jeżeli mogę mieć zastrzeżenie do a700 to tylko jedno. Jaką lepszą puchę?! Bo 900 to już trochę za wysoko dla większości :( a800 była by zbawienna :D

profile.country.PL.title
Tadeusz.O
Doradca

overseer napisał(a):

65mario napisał(a):

No jak najbardziej się zgadzam, tylko jeżeli mogę mieć zastrzeżenie do a700 to tylko jedno. Jaką lepszą puchę?! Bo 900 to już trochę za wysoko dla większości :(

Jak mawiał mój dziadek: "Przyjdzie czas, będzie radość..."

------------------------------
fotoamator