Podziel się wrażeniami!
Hej. Tak się zastanawiam nad tym nowym nikonem i nie wiem co o nim sądzić tak na prawdę czy lepszy jest tylko bo ma możliwość kręcenie filmów?. Bardzo proszę o waszą opinię i co wybrali byście oraz plusy i minusy tych dwóch modeli.
zamiast zastanawiać się jaką puszkę kupić po 700tce, wolałbym robić zdjęcia...
ale ja dziwny jestem....i dziwnym trafem nie narzekam na brak zdjęć
kris napisał(a):
zamiast zastanawiać się jaką puszkę kupić po 700tce, wolałbym robić zdjęcia...
overseer napisał(a):
Jak mawiał mój dziadek: "Przyjdzie czas, będzie radość..."
overseer napisał(a):
Masz całkowitą rację Ale niektórych po prostu nie stać na podjęcie decyzji bez zbadania sprawy pod każdym aspektem
overseer napisał(a):
Jaką lepszą puchę?! Bo 900 to już trochę za wysoko dla większości a800 była by zbawienna
Witam
Nastepca A700 pewnie sie pojawi tylko czy zmiany beda kosmetyczne, czy tez bedzie to nowa konstrukcja to nawet najstarsi gorale nie wiedza.
Na poczatku pewnie bedzie kosztowala kosmiczne pieniadze i trzeba bedzie poczekac jakis czas az pojawia sie obiektywne testy i cena znormalnieja a wakacje uciekaja ....
Ja jak sprzedalem A200 to myslalem o D90 , K20 albo A380 i jak poszedlem "pomacac" to sprzedawca wcisnal mi w garsc A700 i tak zostalo, zresztą grip w A380 nie bardzo mi lezal a i ceny zblizone.
Pozdrawiam
MK
65mario napisał(a):
...jak poszedlem "pomacac" to sprzedawca wcisnal mi w garsc A700 i tak zostalo...
MK
Ehh, szkoda że teraz jeszcze nie kupuje sprzętu - bo taka oferta byłaby chyba przeważająca:) Alpha 700 - Wyprzedaż Vobis
tylko Nikon, kto by chciał mieć Sony...
Azazel napisał(a):
Witam.
To ja zapytam inaczej:
1. Dlaczego A700??
2. Dlaczego D90??
Chodzą mi te dwa aparaty dość mocno po głowie...
....
+ co prawda wyżej napisałem że na Lv mi nie zależy, ale jednak to że jest nie zaszkodzi, czasem się może przydać, a i mej lubej łatwiej byłoby robić zdjęcia:)
Chyba tyle co mi obecnie przychodzi do głowy...
Jakie są jeszcze, obiektywne, za i przeciw jednemu i drugiemu aparatowi?
Jak wypada porównanie AF, szybkości, celności (tak wiem że to w dużym stopniu od szkła zależy - ale puszka się chyba też trochę liczy?:) )
Co jeszcze byście dodali jako "plus" jednego i drugiego, i oczywiście co na "minus".
...- jakiegoś większego tele nadającego się również do portretów, i pewnie stałki coś koło 50mm/1.4.
Z góry dzięki za pomoc i info.
Przy czym argumenty typu "bo Sony" itd - proszę pominąć, gdyż interesuje mnie raczej merytoryczność.
Pozdrawiam!
a500, a550 i a850 - dlatego pomimo namow wstrzymalem sie przed kupnem aparatu. Mogle miec dobry aparat miesiac temu ale dlaczego mialem sobie pluc w brode i nie poczekac miesiac i miec jeszcze lepszy? Czekam tylko na dostepnosc i mozliwosc potestowania.
Sqarpi napisał(a):
dlaczego mialem sobie pluc w brode i nie poczekac miesiac i miec jeszcze lepszy? Czekam tylko na dostepnosc i mozliwosc potestowania.