Podziel się wrażeniami!
Hej! Mam pytanie: czy adapter memory stick pro duo 1gb pasuje do sony a200?
Ja korzystam z karty pamięci 4 GB, SanDisc ExtremeIII.
ja używam CompactFlash 4 GB.jak kupowałem a200 to juz wtedy wiedziałem że jest ta karta najlepsza pod wieloma względami.szybki zapis zdięcia ,duża pamiec ,i najbardziej opłacalna .POLECAM
balwaski napisał(a):
ja używam CompactFlash 4 GB.jak kupowałem a200 to juz wtedy wiedziałem że jest ta karta najlepsza pod wieloma względami.szybki zapis zdięcia ,duża pamiec ,i najbardziej opłacalna .POLECAM
Wydaje mi się że ceny kart Preteca są na tyle dobre że nie ma co kombinować tylko zakupić takową, a używa ich wiele osób i nie narzekają http://www.allegro.pl/search.php?string ... &country=1
Właściwie to jest niezła opcja te karty pamięci - nie są może za szybkie, ale bufor A200 też szybszych nie potrzebuje, więc alternatywa jest całkiem ciekawa. Właściwie to jedyne na co trzeba patrzyć - tak mi się wydaje, to prędkość zapisu - jeżeli będzie za mała w stosunku do możliwości zapisu buforu w body, to może się okazać nieco irytujące, bo zauważymy spowolnienia. Tyle na temat - chyba...
Podobno ta: http://www.vikam.czest.pl/komputery/pop ... 9a5cc67fcd" target="_blank
jest niezła i szybka dość.
16GB... Tutaj dochodzi jeszcze kwestia chyba za dużej pojemności. Osobiście strzelam w RAWch - może dlatego, że przyzwyczaiłem się do analogowych luster minolty, w których jak strzelałem to góra wyszło 40 zdjęć (z czego zwykle byłem umiarkowanie zadowolony z 5).
Na karcie 4GB mogę zmieścić ponad 200 RAWó i to wydaje mi się wystarczającą wartością - może i nieco za dużą nawet. Nie lubię po prostu nastrzelać tysiąca kiepskich zdjęć. Zdecydowanie wolę mieć kilka dobrych fot, przy których jeno w Lightroom'ie podciągnę co nieco i gotowe.
Kwestia indywidualnego wyboru...
Deviant napisał(a):
16GB... Tutaj dochodzi jeszcze kwestia chyba za dużej pojemności. Osobiście strzelam w RAWch - może dlatego, że przyzwyczaiłem się do analogowych luster minolty, w których jak strzelałem to góra wyszło 40 zdjęć (z czego zwykle byłem umiarkowanie zadowolony z 5).
Na karcie 4GB mogę zmieścić ponad 200 RAWó i to wydaje mi się wystarczającą wartością - może i nieco za dużą nawet. Nie lubię po prostu nastrzelać tysiąca kiepskich zdjęć. Zdecydowanie wolę mieć kilka dobrych fot, przy których jeno w Lightroom'ie podciągnę co nieco i gotowe...
Ja zawsze uważałem, że lepiej mieć 2x4GB i 1x8GB niż tylko 1x16GB.
Raz, że przy włączaniu aparat nie mieli tak długo zliczając miejsce na karcie, dwa, że takie rozwiązanie w zupełności zaspokaja możliwości mojego paska do aparatu, w którym mam miejsce na 2 dodatkowe karty
Generalnie pchanie się w karty o pojemności powyżej 8GB dla aparatów, które nie generują plików ponad 20MB/zdjęcie, nie ma sensu. Bardzo trudno to zapełnić.
16-tka dopiero ma sens np przy takiej A900.
Masz Lajam rację, i dywersyfikacja też potrzebna ale, że mam juz 4GB i 2xGB i ciągle mi brakuje na dłuższych wyjazdach to...
...o takiej 16, albo dwóch mogę tylko pomarzyćTadeusz napisał(a):
Jak masz dwie takie szesnastki, to jest większa szansa, że nie braknie pamięci, niż jak masz jedną 4GB.