anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

gdzie warto kupować ?

SlawusB
Początkujący

gdzie warto kupować ?

Witam Wszystkich Forumowiczów :D
Mikolaj po wielu latach pisania do niego listów dał mi w te swieta A300+kit :D , jestem amatorskim amatorem, a fotografowanie traktuje jako dokumentacje uciekajacego czasu.
Przejżałem forum gdzie uzyskałem wiele informacji, a jedna z nich jest dobór drugiego obiektywu.
I tu powstaja już pytania, pisali Panowie i Panie że moga pomóc w doborze i doradztwie w zakupie sprzętu, nie znalazłem zadnego tematu gdzie można zapytac czy już ktos kupował w danym sklepie internetowym. Pozwoliłem sobie na założenie takiego tematu, (jeżeli gdzies jest na forum a ja nie znalazłem to prosze wkasować). Znalazłem sklep JapanFoto, co sadzicie Państwo o tym sklepie czy warto tam kupić.
I jeszcze jedno pytanie, już prawie sie zdecydowałem na zakup tego obiektywu Sigma 4,0-5,6/70-300 DG APO Macro SO(M)/AF, ale w tym samym sklepie jest Sony 4,5-5,6/75-300 o 100 zł tańszy. Który wybrać, dla amatora.

35 ODPOW. 35
SlawusB
Początkujący

dzięki, literki mi się poprzestawiały.

właśnie odebrałem obiektyw, na razi nie wiem jak i co :?

dziś jest piękny Księżyc i powietrze przejrzyste, jak tylko uda mi się ustrzelić to zaraz opublikuję na forum :D

naive-----
Początkujący

Nie będzie o obiektywach, ale o tym gdzie teraz można kupic tanio. Otóż za 1329 zł można kupić A-300 + 18-70, a za 1862 zł a-300 + 18-70 i 55-200 w miejscu gdzie raczej w taki sprzęt sie nie zaopatrujemy - takie ceny są w najnowszej promocji w Auchan. Oczywiście nie wszędzie są obydwa zestawy, w mojej okolicy byl ten drugi. Pisze o tym, bo widze iż w sklepach internetowych ci najtańsi powoli staja się najdroższymi.

Creatoor
Początkujący

Jako, że wątek rozpoczął się od tego gdzie kupować, a w temacie pojawił się sklep "Japanfoto":
http://www.mmsilesia.pl/4092/2009/1/23/sklep-japanfotopl-z-zabrza-oszukal-kilkuset-internautow?category=news

Sklep nie istnieje a sprawą zajmuje się Policja. Uważajmy na "okazje" w sklepach internetowych.
http://japan-foto-oszusci-nr-1.phorum.pl/viewtopic.php?t=1

SlawusB
Początkujący

i dlatego prosze umieszczać informacje o nieuczciwych sklepach, ale i też o tych dobrych

profile.country.PL.title
Tadeusz.O
Doradca

SlawusB napisał(a):

i dlatego prosze umieszczać informacje o nieuczciwych sklepach, ale i też o tych dobrych

Proszę bardzo: Uczciwy sklep, w 99,9%, to taki w którym można towar odebrać osobiście, można też zapłacić przy odbiorze u kuriera, po wcześniejszym sprawdzeniu zawartości paczki.
Szerokim łukiem należy omijać sklepy, gdzie kontakt jest tylko mailowy (ew. telefoniczny, na komórkę), wpłaty tylko na konto i sprzedaż tylko wysyłkowa. I nie łaszczyć się na dobrą cenę, gdy reszta "śmierdzi".
Z własnego doświadczenia: kilka razy chciałem coś kupić, ale sklep nie oferował odbioru osobistego i płatności za potwierdzeniem. Po długich wahaniach rezygnowałem. I za każdym razem, później okazywało się, że to był przekręt.
Trochę zdrowego rozsądku i myślenia zamiast pędzić z wywieszonym ozorkiem na każdą "okazję".

------------------------------
fotoamator
Creatoor
Początkujący

Proponuję przenieść temat uczciwych i nieuczciwych sklepów tutaj:
http://www.forum.sony.pl/viewtopic.php?f=17&t=1222