anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

gdzie warto kupować ?

SlawusB
Początkujący

gdzie warto kupować ?

Witam Wszystkich Forumowiczów :D
Mikolaj po wielu latach pisania do niego listów dał mi w te swieta A300+kit :D , jestem amatorskim amatorem, a fotografowanie traktuje jako dokumentacje uciekajacego czasu.
Przejżałem forum gdzie uzyskałem wiele informacji, a jedna z nich jest dobór drugiego obiektywu.
I tu powstaja już pytania, pisali Panowie i Panie że moga pomóc w doborze i doradztwie w zakupie sprzętu, nie znalazłem zadnego tematu gdzie można zapytac czy już ktos kupował w danym sklepie internetowym. Pozwoliłem sobie na założenie takiego tematu, (jeżeli gdzies jest na forum a ja nie znalazłem to prosze wkasować). Znalazłem sklep JapanFoto, co sadzicie Państwo o tym sklepie czy warto tam kupić.
I jeszcze jedno pytanie, już prawie sie zdecydowałem na zakup tego obiektywu Sigma 4,0-5,6/70-300 DG APO Macro SO(M)/AF, ale w tym samym sklepie jest Sony 4,5-5,6/75-300 o 100 zł tańszy. Który wybrać, dla amatora.

35 ODPOW. 35
SlawusB
Początkujący

Dzięki bardzo za podpowiedzi, ale dla laika jak ja, który dopiero zgłebia tajniki fotografii (choć kiedyś namietnie robiłem zdjęcia "idioten kamerą" OLYMPUS IS200 i jakos zadowolony byłem)chcę zdobyć jak najwiecej informacji. Oczywiscie mogę "pójśc na całość" ale eksmisja była by gotowa :D ,
Zaczekam z 1 miesiąc mam nadzieję że ceny spadna jeszcze, a tak na marginesie to najlepiej kupowac w fotojoker w sklepie stacjonarnym, wiadomo co kupujesz i ceny całkim przystępne porównując te z internetu gdzie za przesyłke trzeba zapłacić i wychodzi na to samo.
Tadeuszu, to nic pilnego, ale jeżeli bedziesz mial wolna chwile to poprosze o kilka zdjeć :) dla porównania.
Jeszcze raz dzieki 8-)

profile.country.PL.title
Lajam.
Expert

SlawusB napisał(a):

Zaczekam z 1 miesiąc mam nadzieję że ceny spadna jeszcze,

Nie sądzę. :(
Lepiej załapać się jeszcze na "dzisiejsze" ceny. Jeśli do sklepów trafi sprzęt z nowej dostawy, ceny niższe raczej nie będą. Powiedziałbym - będą wyższe, niestety. :|

SlawusB
Początkujący

Lajam, masz na myśli spadek złotego ?? :cry:

profile.country.pl_PL.title
andiiie
Początkujący

Sigma to dobra marka, myśle, że lepiej kupić ją niż SAL.
Ja rówież zastanawiam się nad drugim obiektywem i wybrałabym Tamrona AF 70-300 4-5.6 Macro. Nie jest najdroższy a na forach piszą o nim bardzo dobrze. Pracowałam wcześniej na tamronach i byłam zadowolona.
Co do głównego tematu to wszystko kupuje w Fotojokerze. Bardzo polecam.

wratislavian
Początkujący

andiiie napisał(a):

pewnie lepsza sigma niz sal Z czy G. nie no nie mozna pisac w ten sposob.

profile.country.PL.title
Lajam.
Expert

andiiie napisał(a):

:o
Dość osobliwy sposób myślenia....kierowanie się marką przy zakupie obiektywu to jeden z najgorszych pomysłów jaki można zrealizować.

Nie polecam takiego podejścia. I nie mówię tu akurat o Sigmie bo zarówno produkty Sigmy jak i Sony są jakościowo dobre, niemniej obiektyw systemowy zawsze będzie moim zdaniem lepszym rozwiązaniem - szczególnie gdy mówimy o "górnej półce" czyli Zeissach i serii G. :)

Rozwiązania budżetowe mają to do siebie, że zawsze trzeba znaleźć jakiś kompromis - po prostu nie da się wymagać od taniego szkła osiągów jakie oferują zaawansowane (a przez to droższe) konstrukcje.

andiiie
Początkujący

wcale nie uważam, że przy wyborze obiektywu należy kierować sie marką.
po prostu miałam do czynienia z oboma w.w. obiektywami i uważam, że lesze efekty można uzyskać Sigmą. :wink:

zorki-----
Początkujący

Tadeusz napisał(a):

Z fotobasią jest różnie. Ja u nich kilka razy kupowałem (odbiór osobisty bo blisko) i nie mam zastrzeżeń...

I ja zaliczam się do zadowolonych klientów fotobasi. Szybka kompletacja zamówienia, bardzo dobry kontakt i wysyłka też raz-dwa. Swoją drogą ciekawe, że Fotojoker sam sobie robi konkurencję, bo ma przecież swoje sklepy i internetowy sklep e-fotojoker, a większość cen w fotobasi jest niższa niż w e-fotojokerze..... :shock:

SlawusB
Początkujący

po analizie wszystkich postów zakupiłem obiektyw w sklepie fotozakupy, pierwszy zakup, szybko, dobry kontakt, dobrze zapakowany towar, polecam.

profile.country.PL.title
Tadeusz.O
Doradca

SlawusB napisał(a):

po analizie wszystkich postów zakupiłem obiektyw w sklepie fotozakupy, pierwszy zakup, szybko, dobry kontakt, dobrze zapakowany towar, polecam.

Gratuluję, myślę, że pochwalisz się fotkami?

BTW - Twój obiektyw to zapewne Tamro n ?
Popraw stopkę ;)

------------------------------
fotoamator