Podziel się wrażeniami!
Witam Wszystkich Forumowiczów
Mikolaj po wielu latach pisania do niego listów dał mi w te swieta A300+kit , jestem amatorskim amatorem, a fotografowanie traktuje jako dokumentacje uciekajacego czasu.
Przejżałem forum gdzie uzyskałem wiele informacji, a jedna z nich jest dobór drugiego obiektywu.
I tu powstaja już pytania, pisali Panowie i Panie że moga pomóc w doborze i doradztwie w zakupie sprzętu, nie znalazłem zadnego tematu gdzie można zapytac czy już ktos kupował w danym sklepie internetowym. Pozwoliłem sobie na założenie takiego tematu, (jeżeli gdzies jest na forum a ja nie znalazłem to prosze wkasować). Znalazłem sklep JapanFoto, co sadzicie Państwo o tym sklepie czy warto tam kupić.
I jeszcze jedno pytanie, już prawie sie zdecydowałem na zakup tego obiektywu Sigma 4,0-5,6/70-300 DG APO Macro SO(M)/AF, ale w tym samym sklepie jest Sony 4,5-5,6/75-300 o 100 zł tańszy. Który wybrać, dla amatora.
Dzięki bardzo za podpowiedzi, ale dla laika jak ja, który dopiero zgłebia tajniki fotografii (choć kiedyś namietnie robiłem zdjęcia "idioten kamerą" OLYMPUS IS200 i jakos zadowolony byłem)chcę zdobyć jak najwiecej informacji. Oczywiscie mogę "pójśc na całość" ale eksmisja była by gotowa ,
Zaczekam z 1 miesiąc mam nadzieję że ceny spadna jeszcze, a tak na marginesie to najlepiej kupowac w fotojoker w sklepie stacjonarnym, wiadomo co kupujesz i ceny całkim przystępne porównując te z internetu gdzie za przesyłke trzeba zapłacić i wychodzi na to samo.
Tadeuszu, to nic pilnego, ale jeżeli bedziesz mial wolna chwile to poprosze o kilka zdjeć dla porównania.
Jeszcze raz dzieki
SlawusB napisał(a):
Zaczekam z 1 miesiąc mam nadzieję że ceny spadna jeszcze,
Lajam, masz na myśli spadek złotego ??
Sigma to dobra marka, myśle, że lepiej kupić ją niż SAL.
Ja rówież zastanawiam się nad drugim obiektywem i wybrałabym Tamrona AF 70-300 4-5.6 Macro. Nie jest najdroższy a na forach piszą o nim bardzo dobrze. Pracowałam wcześniej na tamronach i byłam zadowolona.
Co do głównego tematu to wszystko kupuje w Fotojokerze. Bardzo polecam.
andiiie napisał(a):
andiiie napisał(a):
wcale nie uważam, że przy wyborze obiektywu należy kierować sie marką.
po prostu miałam do czynienia z oboma w.w. obiektywami i uważam, że lesze efekty można uzyskać Sigmą.
Tadeusz napisał(a):
Z fotobasią jest różnie. Ja u nich kilka razy kupowałem (odbiór osobisty bo blisko) i nie mam zastrzeżeń...
po analizie wszystkich postów zakupiłem obiektyw w sklepie fotozakupy, pierwszy zakup, szybko, dobry kontakt, dobrze zapakowany towar, polecam.
SlawusB napisał(a):
po analizie wszystkich postów zakupiłem obiektyw w sklepie fotozakupy, pierwszy zakup, szybko, dobry kontakt, dobrze zapakowany towar, polecam.