Podziel się wrażeniami!
Witam mam pytanko jaki jest najprostszy sposób połączenia zdjęć w panoramę i zrobienie jej ,dotyczy też zdjęć HDR. Trochę zacząłem się tym tematem interesować i zaczynają mi te zdjęcia wychodzić ale jest to żmudna praca.Więc może ktoś podpowie jak zrobić ekspresowo.Może ktoś wrzuci jakieś fotki przykładowe?
dzięki z góry
Ja swoje panoramy łącze w programie The Panorama Factory (lecz mam wersje 30 dniową i nakłada ona na zdjęcie znak wodny). W tym programie nie trzeba wkładać w to żadnej pracy gdy zdjęcia są wykonane w miarę równo polecam statyw.
Przykładowa panorama
zdjęcie ładne, ale bez statywu ani rusz.A mam jeszcze do ciebie pytanko jak ustawiasz parametry puszki żeby zdjęcia były identyczne
Do panoramy tylko tryb manualny M i wtedy masz pewność że parametry zdjęć się nie zmienią
Tak myślałem i tak też robiłem na trybie P ustawiałem pierwszą fotkę zapamiętałem ustawienia i przełączałem tryb M.A jeszcze jedno wyczytał w profesjonalnym poradniku że zdjęcia panoramiczne winno robić się w pionie wtedy są mniej zniekształcone krawędzie to prawda czy fałsz.Powiedzcie mi panowie jak utworzyć swoją galerię w profilu.
Tryb M jest najlepszy ale program którego używam analizuje każde zdjęcie i gdy różnią się od siebie poprawia je.
A szczerze przyznam ze panorama stadionu wykonywana była z ręki składana chyba z 5 zdjęć.
no to szacunek chyba ci ręce w ogóle nie trzęsą.Znalazłem funkcję łączenia automatycznego w CS4 tak że zabieram się do pracy , a jutro w plener statyw pod pachę i nauka!!!
ikar39 napisał(a):
Powiedzcie mi panowie jak utworzyć swoją galerię w profilu.
ok ja rozumiem Panie Tadeuszu ale chodzi mi o takie ustawienie profilu jak ma np Szczupic
cytuję "mój skromny albumik"
ikar39 napisał(a):
ok ja rozumiem Panie Tadeuszu ale chodzi mi o takie ustawienie profilu jak ma np Szczupic
cytuję "mój skromny albumik"może