anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Sony A700 czy Nikon D90?

m4rYjUsh3k
Początkujący

Sony A700 czy Nikon D90?

Hej. Tak się zastanawiam nad tym nowym nikonem i nie wiem co o nim sądzić tak na prawdę czy lepszy jest tylko bo ma możliwość kręcenie filmów?. Bardzo proszę o waszą opinię i co wybrali byście oraz plusy i minusy tych dwóch modeli.

100 ODPOW. 100
m4rYjUsh3k
Początkujący

Jak już coś to skupcie się na fotografowaniu jeśli chodzi o D90 a nie o kamerowaniu

profile.country.pl_PL.title
Starosta.
Początkujący

Starosta napisał(a):

Do m4rYjUsh3k
Ja jestem zdecydowanie za A700 :nauseated_face:
Po co Ci lustrzanka, za którą zapłacisz więcej - głównie za nazwę marki :question: :flushed:

m4rYjUsh3k napisał(a):

Jak już coś to skupcie się na fotografowaniu jeśli chodzi o D90 a nie o kamerowaniu

Jeszcze raz to napisze: Ja jestem zdecydowanie za A700 :smileyexclaim:
Żaden Nikon :smileyexclaim: :smileyevil:

Pozdrawia Starosta :grin:
jareklubicz.
Poszukiwacz

a ja napisze w ten sposób "jeden woli córkę a drugi teściowa" wybór nalezy do Ciebie pozdrawiam wszystkich miłośników i ludzi kochajacych fotografie

profile.country.en_GB.title
gnembon
Początkujący

Starosta napisał(a):

Żaden Nikon :flushed: :smileyevil:

dlaczego, przecież aparat to matryca, a matryce są te same ;-)

Starosta.
Początkujący

gnembon napisał(a):

Starosta napisał(a):

Może i te same, ale ja nie mam przekonania do tej firmy :|
A poza tym za wysoko się trochę cenią. Po co płacić za nazwę :smileyexclaim:

profile.country.PL.title
kris..
Pasjonat

starosta, weź wyluzuj
każdym aparatem da się zrobić zdjęcia, które mogą powalić na kolana....

jak ktoś chce kombajn - niech sobie kupi....jego pieniądze....

ja osobiście jestem na dzień dzisiejszy zupełnie niezainteresowany kręceniem filmów lustrzanką

Starosta.
Początkujący

kris napisał(a):

starosta, weź wyluzuj

Ok. Poniosło mnie. Sorki.

Andi-----
Początkujący

axelfoto napisał(a):

Trzeba Sobie postawić pytanie: Po co aparat?
Czy chcesz robić portrety, czy jestes profesjonalistą? Poczytaj testy na http://www.optyczne.pl" target="_blank
:flushed: Ja użytkuję A700 z gripem, 16-105, 50 F1.4 i tele Sigma 70-300 i pare szkielek oraz HVL-58AM, Super sprzęcior. Ja nie miałem w rękach d90 ale polecam alph'e
Nie dopatrzyłem się poważnych wad, troche zamula bufor zapisu, a co do szumów, jakosci nie mam zastrzezen!! Pozdrawiam :smileytwisted:

Powiedz jak Ci chodzi ta Sigma 70-300 ? Robiles testy focusa ? Musialeś kalibrować ?
Andi

wratislavian
Początkujący

gnembon napisał(a):

hmm zatem widzocznie sowty są różne bo w nikonie na wyższych czułosciach szumy wyglądają lepiej.
pozatym to są aparaty podobnejklasy. różnica w cenie pomiedzy jednym a drugim jest niewielka. sam jestem ciekaw na co bym się zdecydował.

uzekamanzi
Początkujący

gnembon napisał(a):

Starosta napisał(a):

Takie porównanie to chyba nie ma sensu, bo cała reszta odpowiedzialna za zrobienie zdjęcia się różni. Sama klisza czy matryca nie zapewnia powstania identycznego zdjęcia. Pomijając kwestię szkieł, bo te są często porównywalne, to np. jeśli chodzi o AF obstawiałbym Nikona. Poprzednik czyli D80 ma dużo bardziej pewny autofocus od A700. I moja uwaga nie jest pustym teoretyzowaniem, tylko jest poparta doświadczeniem, bo mam oba. Do Nikona to mi tylko szkieł od Alfy brakuje aby stał się ulubionym ;) . Prawdę mówiąc jeśli się w ciągu 2 lat nie pojawi Alfa formatu APS z nowym AF (z D700, którego dane mi było kilka razy używać w zupełności wystarczy:>) to bez mrugnięcia okiem sprzedam system, bo Nikon mi się coraz bardziej podoba. Odkąd bagnet A stracił gałki znane z Dynaxów 7/7d i 9 to jakoś nic poza nagromadzonym osprzętem mnie do niego nie przyciąga.