anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Dodatkowa bateria do A700

profile.country.pl_PL.title
Hans------
Początkujący

Dodatkowa bateria do A700

Dodatkowa bateria do A700 na alledrogo !!! są od 80 zł do 200 zł i teraz pytanie czy warto kupić po 200z ł ???

16 ODPOW. 16
profile.country.PL.title
Lajam.
Expert

Hans napisał(a):

Dodatkowa bateria do A700 na alledrogo !!! są od 80 zł do 200 zł i teraz pytanie czy warto kupić po 200z ł ???

Sądząc po cenie na allegro pewnie w Chinach kosztują jakieś 20-30 zł :smileyhappy: ....na razie to nowość, nie znam nikogo kto by sprawdził te zamienniki przez jakiś dłuższy czas.

Ja może dziwny jestem, ale wolę wydać 200zł i mieć pewność, niż pakować się w zamienniki ;)

Lesiu999
Początkujący

Lajam napisał(a):

Ja może dziwny jestem, ale wolę wydać 200zł i mieć pewność, niż pakować się w zamienniki ;)

Nie jesteś ;) ja też wolę wydać więcej ale mieć pewność że mi nagle coś w aparacie nie wybuchnie.

profile.country.PL.title
Tadeusz.O
Doradca

Co oryginał, to oryginał - i pojemność trzyma i w ogóle.
A w ogóle to witaj hans na tym forum :D

------------------------------
fotoamator
Hans------
Początkujący

hello hello !
no i tu problem ... bo miałem do A100 tanie zamienniki i zachowywały się jak orginały

profile.country.PL.title
Lajam.
Expert

Hans napisał(a):

hello hello !
no i tu problem ... bo miałem do A100 tanie zamienniki i zachowywały się jak orginały

Ale nikt Ci nie broni przecierać szlaku, ktoś musi być pierwszy ;)

profile.country.PL.title
Tadeusz.O
Doradca

Hans napisał(a):

hello hello !

Też miałem do minolty tani zamiennik. Zachowywał się jak oryginał, nawet miałem wrażenie, że jest lepszy... do czasu. Po ok. 1,5 roku zauważyłem, że robię coraz mniej zdjęć na jednym naładowaniu; teraz boję się go zakładać, żeby w połowie pleneru mi prądu nie brakło. A oryginał, jak trzymał tak trzyma :)

------------------------------
fotoamator
witmann
Początkujący

Ja z zamiennikiem do D7D od razu miałem problem. Nawet był dwa razy wymieniany w sklepie i każdy następny miał ten sam problem. Otóż naładowany do pełna wystarczał na kilkanaście zdjęć...

profile.country.PL.title
Rafhart
Nowicjusz

Moim zdaniem lepiej kupić oryginał i nie ryzykować utraty gwarancji , lepiej dmuchać na zimne.
Niech taki aku. wyleje albo coś i będzie problem. Choć z drugiej strony do A100 używam zmieników. Ale A100 to nie A700.

profile.country.PL.title
Krzysiek.Krause
Poszukiwacz

Do starej A100 miałem drugi akumulator nieoryginalny - przez rok zachowywał się nie gorzej niż oryginał.
W tej chwili do A700 i do A200 mam po 2 oryginały - nie chcę ryzykować w czasie meczu że zostanę bez prądu. Mimo wszystko wolę wydać więcej.