Podziel się wrażeniami!
Dodatkowa bateria do A700 na alledrogo !!! są od 80 zł do 200 zł i teraz pytanie czy warto kupić po 200z ł ???
Ja mam 2 oryginalne baterie do D7D i 2 zamienniki, z których jeden ma mniej więcej połowę pojemności oryginalnego (przy tej samej liczbie mAh podanej przez producenta) a drugiego muszę wyciągać za pomocą scyzoryka. O dziwo ten z gorszym gabarytem wystarcza na podobną ilość zdjęć jak akumulatorek od KM. W zasadzie w zamienniki bym się nie bawił, ale że dostałem je razem z DiMage A2, więc jakoś się zadomowiły...
IMHO nie ma sensu oszczędzać 100zł i później walczyć z problemami. Tym bardziej, że w Alfie aku są bardziej skomplikowane niż w KM.
Zamówiłem dziś jakiś zamiennik do A700 zobaczymy co będzie warty. Jakoś koło stówki chyba kosztował
I jakie wrażenia po blisko miesiącu użytkowania. Pytam bo zamierzam coś zakupić i nie wiem czy iść w oryginały czy zamiennik też będzie oki.
Witam.
Co do aku. do aparatów nie mam doświadczeń. Niech jednak za odpowiedź służy moja przygoda z zamiennikiem do kamery. Było to już wiele lat temu i za oryginał praciło się fortunę. Kupiłem zamiennik, zachowywał się sporo czasu dobrze. Pewnego razu po włączeniu kamery w wizjerze pokazał się obraz a po chwili zanikł a ja poczułem swąd. Naprawa kamery kosztowała mnie połowę jej ceny . Dobrze , że miałem drugą , może nie tej samej klasy , ale zawsze. Dokończyłem pracę. Od tego czasu nie bawię się w cięcie kosztów na zamienniki.
To tylko moje zdanie , co zaś każdy chce, to uczyni...
Jan
Powtórnie wtrącę swoje 3 grosze w temacie... W mojej pierwszej cyfrowej lustrzance A100 miałem jeden oryginalny - z aparatem kupiony oraz jeden zamiennik. Po roku używania obu, przy sprzedaży po prostu zamiennik dołożyłem dodatkowo. Może to przypadek była ale trafiłem na wyjątkowo dobry zamiennik.
W chwili obecnej w swoich A700 i A200 używam po dwa akumulatory- oryginały.
Mimo że nie mam złych doświadczeń, będę namawiać do kupowania oryginałów - dają większy komfort przy pracy.
Do A700 polecam taki zamiennik firmy Titan http://www.infoto.pl/pl/Products/977/ak ... 500h/Show/" target="_blank
Ładnie współpracuje i trzyma jak oryginał.
Mam tego Photixa poza 2-ma aku oryginalnymi i niestety ale nie zgodzę się, że ten zamiennik działa jak oryginał... Jest to dla mnie tylko i wyłączeni backup na dłuższe wyjazdy...
A co do współpracy to owszem - działa jak należy ale wskaźnik pozostałej energii to absolutna loteria. Raz jest 30% po chwili 40 a za kolejny moment 28