Podziel się wrażeniami!
Witam. Obecnie posiadam sprzęt....jak w opisie. Chciałbym wiedzieć dlaczego każdy szanujący się fotoamator powinien mieć w swojej szklarni stałki. Proszę o wyjaśnienie.
Pozdrawiam
Ja wiem, czy powinien? Ja nie mam. To znaczy mam. M42 z Zenita.
A ogólnie obiektywy stałoogniskowe dają lepszą jakość - łątwiej wykonać i poprawnie skorygować obiektyw stałoogniskowy, niż taki, któremu się wszysko zmienia.
Dzięki za odpowiedź Tadeuszu. A jaki byłby najlepszy obiektyw (ogniskowa) do zdjęć weselnych. Oczywiście niekomercyjnych
I znowu pytanie z cyklu: jak najlepiej przysłonę ustawić? :smileyrolleyes:Cylin napisał(a):
Dzięki za odpowiedź Tadeuszu. A jaki byłby najlepszy obiektyw (ogniskowa) do zdjęć weselnych. Oczywiście niekomercyjnych
Tadeusz napisał(a):
Bo np 50 jest fajna le dość wąska i scen ogólnych nie sfocisz, chyba, że sala duża
Cylin napisał(a):
A jaki byłby najlepszy obiektyw (ogniskowa) do zdjęć weselnych.
Dzięki za odpowiedzi. A znacie jakieś jasne szkło zmiennoogniskowe około 20-70 żeby zmienić kita Sony?
Cylin napisał(a):
Dzięki za odpowiedzi. A znacie jakieś jasne szkło zmiennoogniskowe około 20-70 żeby zmienić kita Sony?
Cylin napisał(a):
...polecam 17-35/3.5G...jako prezent pod choinkę...