- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednią zawartość
Kupiłem tv XR-55X94J tydzień temu i wszystko byłoby OK ale minusem jest pikselizacja na kanałach kablowych UPC przy korzystaniu z karty CI+. Pojawia się niespodziewanie w różnych sytuacjach. Nawet na kanałach niekodowanych np. TVP1 też jest. Czasami po porannym uruchomieniu (cała noc standby) nic nie można oglądać. Trzeba wyłączyć tv z zasilania. Mam trzy karty w domu, na różnych tv (Samsung full HD, Panasonic 4k) ale w nich pracują OK. Nie pomaga zmiana kart, reset tv do ustawień początkowych, zmiany ustawień.
Spotkał się ktoś z taką sytuacją w tym tv i czy jest na to jakaś recepta?
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Teraz mam oprogramowanie PKG6.4314.0524EUA
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Kurcze, ale stare jeszcze na bank bez obsługi VRR...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Pikseloza jest coraz gorszą, nasiliła się,sa momenty że obraz jest całkowicie poklatkowany,tez macie takie wrażenie? Szlag człowieka trafia, nie da się meczów oglądać, a zaraz mundial, Sony milczy ws rozwiązania problemu, a my czekamy bez deadlinu czasowego, jak zostanie mi pół roku rękojmi to zażądam zwrotu pieniędzy, bo jedno zgłoszenie z rękojmi już było ;/
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
U mnie pikseloza jest, a raczej jej nie ma bo mam czarny obraz z kolorowymi kwadratami i dźwiękiem... Mnie też już h... strzela płacę za kablówkę ok mógłbym poprosić o dekoder, ale skoro mam możliwość korzystania z modułu CAM to chcę z niego korzystać... Pozatym coś czuję, że te cymbały z Sony Polska otrzymując takie info na supporcie nie przekazuje problemu do Sony Europe tylko na siłę wymieniają płyty a to h.... warte boi i tak po aktualizacji problem powróci...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Ciekawe, że jakoś nie widzę jakiś sugestii od moderatora Agnieszka_J. Czyżby rady typu "reset do ustawień fabrycznych" nic nie pomagały?
SonyESaudio ma rację pikseloza z każdym dniem się powiększa. Dojdzie do tego, że znowu wyjmę kartę CI+ i będę oglądał tv w trybie mieszanym tj. kanały niekodowane na aplikacji TV a kodowane na aplikacji UPC TV Go. Trochę to wkurzające ale innego wyjścia nie widzę. Oczywiście zmiana na dekoder też jest jakimś rozwiązaniem.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Zgłaszajcie to do do Sony .
Wiem że trochę czasu i nieziemskiej cierpliwości trzeba poświęcić.
Piszcie maile na suport Sony.
Ja korespondencję utrzymuję już drugi tydzień i otrzymuje ciągle nowe pytania.
Wczoraj puściły mi nieco nerwy i napisałem Co Nieco.
Piszcie piszcie i Dzwońcie - musi być wasz ślad w ich korespondencji.
Forum jest dla wymiany doświadczeń - ich nie obchodzi.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Ja już z 10 maili wysyłałem i w kółko otrzymuje tą samą odpowiedź, że technicy już pracują nad rozwiązaniem problemu tylko jak długo? I czy faktycznie nad nią pracują... Najlepiej to rozbierać tv i wymieniać płyty, aż do usr.... Aż na końcu trzeba będzie wymieniać obudowę bo zatrszaki się wyłamią 🤣
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Do posiadaczy UPC TV GO zainstalujcie sobie na TV tą aplikację. Jest to pewnego rodzaju ominięcie problemu pikslowania
wiadomo kilku programów brakuje , na pewno Canal+ i Polsatu jakiegoś, ale chodzi to wszystko bardzo dobrze, nie widać różnicy ze zwykłym sygnałem kablowym. Do czasu aktualizacji da się na tym przeczekać, ja wyjąłem całkiem moduł i przynajmniej meczyki można oglądać normalnie a reszta właśnie na tym. Pozdrawiam
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Ja również odinstalowałem moduł i "jadę" po analogu niestety... Swoją drogą to już 3 miesiąc, a aktualizacji brak, to już lekkie przegięcie mogliby w końcu wydać poprawkę...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Pamiętajcie żeby zaślepkę włożyć po wyjęciu modułu, bo nie wiadomo ile nam przyjdzie czekać. Geniusze z sony zamiast zrobić normalnie bokiem , to musieli zabłysnąć jprd