- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednią zawartość
Witam.Posiadam tv kablową.Po zamianie dekodera ARIVA,na kartę CAM uciązliwie występuje zjawisko pikselowania.Technicy Multimedia rozkładają ręce.Czy ktoś pomoże rozwiązać problem.
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Temat był już wałkowany. Problem jest pomiędzy kartą CI a TV, żadne wymiany kabli, filtry i rozgałęziacze nie pomogą. Bardzo łatwo to sprawdzić , wyjmijcie moduł i ustawcie kanał TVP1 i nie będzie żadnej pikselozy nigdy, teraz włóżcie moduł i na tym samym kanale od razu pojawia się pikseloza. Na stronie UPC znajdziecie taka zakładkę zgodne telewizory z modułem CI+ , nie ma tam żadnych sony z serii XR. Nic tylko czekać aż Sony łaskawie zrobi update . Wyłączenie LNA w module faktycznie zmniejsza częstotliwość intensywność pikselozy ale jej nie likwiduje. Ja mam w domu dwa TV z modułami: leciwe już LG nigdy nie pojawiła się na nim pikseloza i to sony XR. Testowałem już na różne sposoby, zamieniałem miejscami TV, rozgałęziacze (DATA, RTV), filtry, nawet kabel 8 metrów pociągnąłem bezpośrednio ze skrzynki. NIc nie pomaga, przedostatni update pomógł, potem był ten update z VRR i po jakimś czasie zaczęło piklować... i jesteśmy znowu w zadku
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Również mam ten problem. Problem z pikselizacją, artefaktami i ruchem w TV z kartą CI+
- « Poprzedni
- Następny »