Podziel się wrażeniami!
Mam zamiar kupić "elementsa", nie wiem tylko jaki, 7 czy 8. Na naszym forum czytałem, że różnice są małe, ale jakie i którą wersje polecacie? Mam też pytanie, czy aby obrabiać w RAW-wie trzeba instalować wtyczki? Z góry dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam.
Nie powiem Ci, który lepszy. Natomiast wiem, że do obróbki plików RAW (ARW w naszych aparatach) nie potrzeba żadnej dodatkowej wtyczki, ponieważ taka jest już instalowana razem z Photoshopem. Nazywa się Adobe Camera Raw. Przydatna może być aktualizacja tej wtyczki, w celu obsługi plików z nowszych aparatów.
Niema sensu kupowac starszego oprogramowania. Kup wersje 8 jest calkiem przyzwoita
Żadne dodatkowe wtyczki nie sa potrzebne. Jezli masz jakis najnowszy aparat może się okazać przydatne zauktalizowanie bezplatnej wtyczki Adobe pozwalajace na odczytywanie RAW ale to naprawde 30 sekund
Ja przyjalem kupowac co druga wersje PSE i na razie w zwiazku z tym zatrzymalem sie na 7 zas na jesieni 2010 i tak bedzie wersja 9 zobaczymy co wtedy. Z drugiej strony jesli Lightroom 3 okaze sie tak dobry jak na razie to wskazuje to jego wersja Beta to pewno skonczy sie na uaktualnieniu Lightrooma z wersji 2.6 do 3 ...