anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

mama kuby - Basia

profile.country.en_GB.title
mamakuby
Poszukiwacz

mama kuby - Basia

Witam i proszę o opinie znawców i sympatyków fotografii. To jedna z pierwszych moich serii. Cały czas czytam, podpatruję, przeglądam, jednym słowem - uczę się.
Pozdrawiam

1 004 ODPOW. 1 004
profile.country.GB.title
Amtrak
Użytkownik

cześć,

33. zepsuty gradient nieba, przejście od jasnego do niebieskiego przez czerwone, dziwne pasmowania
32. bardzo fajne, może mniej czarności u dołu.
Pozdrawiam

//edit
flara wygląda na kitową, ale mogę się mylić ;]

mamakuby
Poszukiwacz

No właśnie... flara... dodana do PSutego słońca. Chciałam żeby blask słonka w miarę naturalnie wyglądał. Zdjęcia mają wisieć w salce konferencyjnej obiektu i mam nadzieję, że nikt flary PSowej nie pozna;)).
Tak po prawdzie to mocno Psute foty, ale miałam tylko jeden wieczór (a w zasadzie 30 minut) i to strasznie nijaki kolorystycznie by sfotografować obiekt. Niestety zdjęcia z aparatu wyszły bardziej nijakie niż sam wieczór - stąd ta obróbka - miało wyglądać imponująco i zjawiskowo.
Dziękuję za opinie. Co prawda już po ptokach, bo zdjęcia poszły, ale wezmę pod uwagę wszelkie rady przy kolejnych fotach

oldguest
Początkujący

Fajne petrochemiczne kadry. Ale czemu takie małe i moim zdaniem dodanie gradientu ściemniającego brzegi troszkę z-psuło ;)

profile.country.pl_PL.title
Bertone.
Poszukiwacz

Jeśli chodzi o mnie to kadry są fajne ale same zdjęcia małe ;)
Pozdrawiam

__________"Niewiele rzeczy przybliża świat tak, jak czyni to fotografia. Dzięki niej odległe miejsca i ludzie stają się bliscy, a nasze życie bogatsze"__________
witsu------
Początkujący

Mnie się te ostatnie zdjęcia podobają bez zarzutu. Może dlatego, że ja z "branży" jestem ;-) Myślę, że w dużym powiększeniu będą ozdobą sali.

mamakuby
Poszukiwacz

No u mnie to też "branżowo". Ojciec, brat i mąż związani z "branżą"- stąd fascynacja obiektem.

profile.country.PL.title
kris..
Pasjonat

Zdjęcia mają wisieć w salce konferencyjnej obiektu

o! Fajnie :D
a flarę rozpoznają tylko niektórzy fotograficy :c20
mi ona też psuje zdjęcie, no ale wątpię by zauważyły to osoby, które będą oglądać to zdjęcie ;)

Tomek69N
Poszukiwacz

Jak zobaczyłem pierwszy raz te zdjęcia to skojarzyły mi sie od razu z kalendarzem ściennym w dziale kadr. Niewiele się pomyliłem ;) Powodzenia w realizacji projektu zatem :thumbsup:

mamakuby
Poszukiwacz

Tomek69N napisał(a):

Jak zobaczyłem pierwszy raz te zdjęcia to skojarzyły mi sie od razu z kalendarzem ściennym w dziale kadr. Niewiele się pomyliłem ;) Powodzenia w realizacji projektu zatem :thumbsup:

kris napisał(a):

Zdjęcia mają wisieć w salce konferencyjnej obiektu

o! Fajnie :D
a flarę rozpoznają tylko niektórzy fotograficy :c20
mi ona też psuje zdjęcie, no ale wątpię by zauważyły to osoby, które będą oglądać to zdjęcie ;)

dziękuję za te słowa. Generalnie mam nadzieje,że nie narobię sobie obciachu. Postawiłam się w roli odbiorcy zdjęć i pomyślałam, że mogą się podobać niewprawnym oczom. Aczkolwiek zdaję sobie sprawę, że gradient, że flara, że panorama nie do końca prosta...

krzyho4
Początkujący

bardzo ladne kadry :thumbsup: , lecz dla mnie odrobinke za ciemne :c20 .
moze to tylko wada monitora