anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Deviacje...

profile.country.en_GB.title
Deviant.
Użytkownik

Deviacje...

Porządki

869 ODPOW. 869
TMiN-----
Początkujący

212 ładna pani a ty nam tu słupek od elektrycznego pastucha prezentujesz.... osobiście widzę tą panią ale w większej ilości na zdjęciu bo tło ( w dodatku mało ciekawe) ją przytłacza. Czyli 5 kroków do przodu i powtórzyć ujęcie :D

profile.country.PL.title
Rutek68
Doradca

TMiN napisał(a):

212 ładna pani a ty nam tu słupek od elektrycznego pastucha prezentujesz.... osobiście widzę tą panią ale w większej ilości na zdjęciu bo tło ( w dodatku mało ciekawe) ją przytłacza. Czyli 5 kroków do przodu i powtórzyć ujęcie :D

Też mi się wydaje że lepiej by było bliżej i może w kolorze.

Sony 77 ob.28/2,8; 50-200/4-5,6; 35/1,8; 50/1.7; 135/2,8
Deviant.
Użytkownik

TMiN napisał(a):

212 ładna pani a ty nam tu słupek od elektrycznego pastucha prezentujesz...

Muszę wyjaśnić. To coś w tle to butelka 0.5l, którą chwilę wcześniej D* umieściła na wystającym kikucie krzaka. Została tam umieszczona (butelka) celowo. Prowadzę w ramach mojej pracy spotkania (warsztaty) związane z fotografia. Ten fot miał na celu uświadomić ludziom konieczność zwracania uwagi na to, co mamy w kadrze.
Wystarczy zdjęcie przekadrować i problem znika.
Oczywiście pierwsze co usłyszałem, to fakt istnienia oprogramowania PS, którym to można tego typu bajzel w kadrze usunąć. Czyli coś typu pozycje książkowe, których ostatnio coraz więcej: Jak robić lepsze zdjęcia - poradnik PS :smileyhappy:

TMiN napisał(a):

osobiście widzę tą panią ale w większej ilości na zdjęciu bo tło (w dodatku mało ciekawe) ją przytłacza. Czyli 5 kroków do przodu i powtórzyć ujęcie :D

Kiedy mnie to surowe tło jak najbardziej odpowiada...
TMiN - dziękuję za spostrzeżenia. Pozdrawiam.

Zamieszczam mocniej wycięty kadr z panią D* oraz jeszcze jeden fot - mają prawo się nie podobać...

profile.country.pl_PL.title
kuraq.
Poszukiwacz

214 kadrowo fajne, obróbkowo po Twojemu, z chęcią zobaczyłbym "po mojemu" :c20

Michal.
Poszukiwacz

kuraq napisał(a):

214 kadrowo fajne, obróbkowo po Twojemu, z chęcią zobaczyłbym "po mojemu" :c20

Cóż, podpisać się jedynie pod tym mogę ;)

Deviant.
Użytkownik

A700 Planar

profile.country.pl_PL.title
kuraq.
Poszukiwacz

Miodne zdjęcie :c20

a700..... :c18

Methos-----
Początkujący

Foty jak zwykle świetne.
212 - możesz mi napisać dokładnie gdzie celowałeś? W korpus? Głowę?

Deviant.
Użytkownik

Methos napisał(a):

Foty jak zwykle świetne.

Daleko im do świetnych...

Methos napisał(a):

212 - możesz mi napisać dokładnie gdzie celowałeś? W korpus? Głowę?

Zawsze celuję w oczy - w zależności od odległości od celu zwracam uwagę na skalę GO i ewentualnie mogę sobie wtedy pozwolić na celowanie np w korpus,. Jeżeli wartości użytej przysłony oraz odległości zdradzą fakt, że przedmiot (modelka) będzie zawarta w zakresie GO można celować w korpus - jeżeli jest inaczej - zawsze ostrość na oczach...

216/ A700 Planar - ogniskowane na oczach modelki...

profile.country.PL.title
Tadeusz.O
Doradca

Kadr przyjemny, modelka ładnie "uchwycona", ale zastanawiam się, czy te otwarte okna coś znaczą? Bo trochę mi przeszkadzają :c18

------------------------------
fotoamator