anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Zabezpieczyc na zime

snajper
Początkujący

Zabezpieczyc na zime

Witam chciałbym się dowiedzieć jak zabezpieczyć a300 na warunki panujące zima czyli mroz śnieg.Czy można robić zdjęcia zima na podwórki ??

52 ODPOW. 52
profile.country.PL.title
SZFENDAK
Poszukiwacz

A co się może stać temu lustru :D Bardziej bym się martwił o wyświetlacz bo przy szybkich zmianach temperatur może zmienić swą objętość.

snajper
Początkujący

Mi sie wydawalo ze gdy jest mróz to szybciej elektronika sie psuje na mrozie i ze lustro moze zaparowac . nie wiem dokladanie bo w mroz nie robilem zdjec

profile.country.PL.title
Tadeusz.O
Doradca

Lustro moje starego zenita pamięta czasy, gdy mrozy po -20*C i większe były na porządku dziennym i nic mu nie jest - jest piękne i czyste do dziś. Ale on (zenit) nie miał tej całej elektroniki i to o nią bym się bał.

------------------------------
fotoamator
profile.country.en_GB.title
gnembon
Początkujący

Kondensacja po wejściu z zimnego jest groźna, ale nie finansowo. Może to niezbyt uczciwe, ale nawet jak się aparat zepsuje, to po wyschnięciu nie będzie śladu po wilgoci i można słać do serwisu. Skutek ten sam, ale łatwiej zareklamować niż np. upadek ;-)

profile.country.PL.title
Tadeusz.O
Doradca

gnembon, http://klubkm.pl/forum/images/smilies/paluszek.gif http://klubkm.pl/forum/images/smilies/chair.gif

fotoamator
profile.country.en_GB.title
gnembon
Początkujący

prawda to oczywista - lepiej wrzucić laptopa do akwarium niż zalać go kawą - mam znajomego z takim przypadkiem. Obawiam się, że mówię prawdę dość oczywistą. a ty od razu parówką... http://klubkm.pl/forum/images/smilies/parowkasb3.gif

Alf300
Początkujący

No nie wiem czy nie zostawia śladów :slight_smile: ale nie o tym temat ...

Ludziska nic się nie bójcie nie taki mróz straszny czy wilgoć jak Kurz tego bardziej się obawiajcie .
Bardziej chrońcie ręce niż aparat przed mrozem ... a o skutki kondensacji też nie ma się co za bardzo straszyć . Dzisiejsza elektronika nie jest znów aż tak podatna no chyba że z -15 wejdziemy do sałny +40 .... gdyby tak było więcej niż 3/4 odtwarzaczy DVD/CD w samochodach by nie działało (szyby w środku parują a radio gra? :shock: )

Centralki domofonów gdzie na płytce jest już widoczna gołym okiem korozja działają

Bez paniki ,zabierać dzieci ,psa ,zonę,kochankę na spacer i robić fotki zima jest raz w roku

profile.country.PL.title
Tadeusz.O
Doradca

Alf300 napisał(a):

zima jest raz w roku

A nieprawda, bo dwa razy: raz przed wiosną i drugi raz po jesieni :P

fotoamator
Alf300
Początkujący

Tadeusz napisał(a):

Alf300 napisał(a):

zima jest raz w roku

A nieprawda, bo dwa razy: raz przed wiosną i drugi raz po jesieni :P

yyyy :smileyrolleyes:

:smileyhappy:

Mabi5-----
Początkujący

a na ile czasu trzeba wkladać do torebki jezeli z zimnego do Cieplego sie przenosi aparat ??

bo ja sie obawiam troche o lustro i daltego zima robie zdjecia kompaktem bo slyszalem ze mozna latwo lustro zmarnowac.

------------------
Jeżeli torbę foliową z aparatem, wyjmiesz z torby foto, czy plecaka - to wystarczy ok. 40'(temp ok. 20 st.C.
Pozdrawiam