anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Światełka.

dari5a
Początkujący

Światełka.

Hej!
Mam pytanie czy w Sony a300 da rade ustawić tak, aby światełka były "zamazane" tak jak np. na tym zdjęciu?

25 ODPOW. 25
profile.country.en_GB.title
gnembon
Początkujący

i nie bolało ;-) Na wzorcowym zdjęciu było bardziej widać choinkę, co oznacza, że była lepiej oświetlona światłem rozproszonym (na przykład dzienne). U Ciebie choinki nie widać, bo pewnie robiłaś w nocy.

mike29-----
Początkujący

no a tu moja choinka:)

Znajomy-----
Początkujący

Choinki ładne, ale od tak rozmazanych zdjęć aż oczy bolą.. A nie jest lepiej ustawić na większą przysłonę i dłuższy czas, przy ISO 100?

mike29-----
Początkujący

zenitem?:P

profile.country.en_GB.title
gnembon
Początkujący

Znajomy napisał(a):

Choinki ładne, ale od tak rozmazanych zdjęć aż oczy bolą.. A nie jest lepiej ustawić na większą przysłonę i dłuższy czas, przy ISO 100?

Jakbys przeczytał wątek od początku to byś się dowiedział, że właśnie o taki efekt chodziło.

Znajomy-----
Początkujący

gnembon napisał(a):

Znajomy napisał(a):

Jakbys przeczytał wątek od początku to byś się dowiedział, że właśnie o taki efekt chodziło.

Czytałem i ale to nie zmienia faktu, że oczy bolą od takiego efektu, i wg mnie ładniejszy efekt jest bez tego efektu. Dlatego go zasugerowałem. Nie wypowiadam się na wątki, których nie przeczytam. No czasami sie zdarzyło coś nie doczytać, ale zawsze w temacie.