Podziel się wrażeniami!
Hej. Tak się zastanawiam nad tym nowym nikonem i nie wiem co o nim sądzić tak na prawdę czy lepszy jest tylko bo ma możliwość kręcenie filmów?. Bardzo proszę o waszą opinię i co wybrali byście oraz plusy i minusy tych dwóch modeli.
Jak już coś to skupcie się na fotografowaniu jeśli chodzi o D90 a nie o kamerowaniu
Starosta napisał(a):
Do m4rYjUsh3k
Ja jestem zdecydowanie za A700
Po co Ci lustrzanka, za którą zapłacisz więcej - głównie za nazwę marki
m4rYjUsh3k napisał(a):
Jak już coś to skupcie się na fotografowaniu jeśli chodzi o D90 a nie o kamerowaniu
a ja napisze w ten sposób "jeden woli córkę a drugi teściowa" wybór nalezy do Ciebie pozdrawiam wszystkich miłośników i ludzi kochajacych fotografie
Starosta napisał(a):
Żaden Nikon :smileyevil:
gnembon napisał(a):
Starosta napisał(a):
dlaczego, przecież aparat to matryca, a matryce są te same
starosta, weź wyluzuj
każdym aparatem da się zrobić zdjęcia, które mogą powalić na kolana....
jak ktoś chce kombajn - niech sobie kupi....jego pieniądze....
ja osobiście jestem na dzień dzisiejszy zupełnie niezainteresowany kręceniem filmów lustrzanką
kris napisał(a):
starosta, weź wyluzuj
axelfoto napisał(a):
Trzeba Sobie postawić pytanie: Po co aparat?
Czy chcesz robić portrety, czy jestes profesjonalistą? Poczytaj testy na http://www.optyczne.pl" target="_blank
Ja użytkuję A700 z gripem, 16-105, 50 F1.4 i tele Sigma 70-300 i pare szkielek oraz HVL-58AM, Super sprzęcior. Ja nie miałem w rękach d90 ale polecam alph'e
Nie dopatrzyłem się poważnych wad, troche zamula bufor zapisu, a co do szumów, jakosci nie mam zastrzezen!! Pozdrawiam :smileytwisted:
gnembon napisał(a):
gnembon napisał(a):
Starosta napisał(a):