anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

program Remote Camera Control

profile.country.en_GB.title
gnembon
Początkujący

program Remote Camera Control

Mam pytanie do SFT. Kiedy i czy w ogóle oprogramowanie Remote Camera Control miałoby obsługiwać inne modele poza A700 i A900? Przeczytałem gdzieś na zewnętrznym forum, że podobno to kwestia upgrade'u firmwaru, który podobno 'będzie przygotowany'. Ile w tym jest prawdy. Czy Sony ma zamiar wspierać tego typu rzeczy w modelach A23x0?

9 ODPOW. 9
gnembon
Początkujący

domyślam się że milczenie oznacza, że sprawa jest w toku ;-) ??

profile.country.PL.title
Lajam.
Expert

gnembon napisał(a):

Sony właśnie zatrudniło 20 programistów, którzy specjalnie dla Ciebie piszą nowe firmware. Czytałem na zewnętrznym forum, czytałem też, że od razu będzie więcej klatek na sekundę - minimum 6 :smileyhappy:

Naprawdę podziwiam takie wymagania w segmencie entry-level ;)

gnembon
Początkujący

Lajam napisał(a):

gnembon napisał(a):

Sony właśnie zatrudniło 20 programistów, którzy specjalnie dla Ciebie piszą nowe firmware. Czytałem na zewnętrznym forum, czytałem też, że od razu będzie więcej klatek na sekundę - minimum 6 :slight_smile:

Naprawdę podziwiam takie wymagania w segmencie entry-level ;)

Niekoniecznie. RCC pojawił się w nowym IDS, w starym go nie było. Zaintrygowało mnie to właśnie po zainstalowaniu nowego IDS, zdetekowaniu nowego programu, który mi sie pojawił w menu i zobaczeniu jak sobie powiększasz nos pindziesiątką :smileyhappy: Zastanawiam się po prostu, czy przypadkiem RCC nie ma związku z niedawnymi/częstymi upgrade'ami firmwaru do A700 (alfetki są młodsze, ale maja starszy firmware). Programiści nic by nie musieli pisać, bo kod już mają.
Moje pytanie jest raczej - czy takie coś 'ma nie być' wspierane z zasady, czy nie jest wspierane 'bo jeszcze nie wyszło' nowe firmware, które jak się tam kieeedyś pojawi, to się dorzuci i tyle.

profile.country.PL.title
Lajam.
Expert

Remote Camera Control był w A700 fabrycznie na płycie. Od samego początku istnienia A700. Nie ma nic wspólnego z nowym firmware.

gnembon
Początkujący

Dzieki za info. Zatem czekam dalej :rolling_eyes: (na odpowiedź na podstawowe pytanie)

profile.country.PL.title
Rafiki.
Doradca

Dziękuję Gnembon za przypomnienie się na PW.
Forum urosło na tyle, że przestaje być w stanie zajzeć w każdy wątek.
Nie ma możliwości użycia zdalnego sterowania z innymi lustrzankami Sony niż A900/A700.
Niestety nie jest też spodziewany nowy firmware który by umożliwiał skorzystanie z tej funkcji.

gnembon
Początkujący

szkoda...

profile.country.pl_PL.title
Sqarpi
Początkujący

Moze nie do RCC, ale temat taki troszke posredni (chyba), a nie chce po to nowego watku zakladac. Czy w ogole jest szansa na nowe firmware do a2/3xx?

profile.country.GB.title
Krzysztof-----
Nowicjusz

Raczej nie.