Podziel się wrażeniami!
witam
posiadam sony A300 od pół roku, jakiś czas temu aparat spadł mi na ziemię był w torbie jednak mimo to został uszkodzony, urwał mi się taki niebieski cypelek podtrzymujący akumulatorek i wyskakuje mi kiedy nie podtrzymuje się go palcem, dodatkowo jest tez problem ze stabilizatorem cały czas miga mi ta rączka z wykrzyknikiem i nie pokazuje ze stabilizator działa, poza tym nie zawsze łapie taki kadr jaki ustawie, no i tu miejsce na moje pytanie: jak temu zaradzić, szukałem w internecie ale nic nie znalazłem, ani tego cypelka ani innej pomocnej informacji, dodam tylko że zawiozłem oczywiście aparat do serwisu, oczywiście nie było mowy że gwarancja to obejmie ale mówie trudno zostawiłem im aparat a oni zadzwonili po kilku dniach i mówią że oni tego mi nie naprawią jak chcę to moge wysłać go sobie gdzieś do Warszawy i tam może go zreperują (dodam że mieszkam w Częstochowie)
licze na jakieś wskazówki
Uszkodzony został moduł stabilizacji. Jedyne co możesz zrobić to wysłać aparat do autoryzowanego serwisu, w tym wypadku firmy CSI. Tu ich strona: http://www.e-csi.pl/
Witam!
Mam identyczny problem - aparat wypadł mi z torby i z pół metra uderzył w beton.
Ułamał się plastik podtrzymujący baterię (na szczęście na samej klapce się trzyma) i popsuła się stabilizacja obrazu (ciągle migają wszystkie słupki wskaźnika).
Skoro nie jestem pierwszy z takim problemem, to może ktoś wie ile kosztuje naprawa stabilizatora i czy na pewno gwarancja tego nie obejmie (Aparat kupiony w USA)?
Z góry dzięki za wszelkie info.
z tego co wiem gwarancja nie obejmuje uszkodzen spowodowanych rzuceniem aparatu, niewazne gdzie byl kuypiony. pozostaje Ci odplatny serwis.
z tego co się orientuję to upadek aparatu jest z winy użytkownika i gwarancja tego nie obejmuje
tym bardziej sprzęt przywieziony z poza unii
sprzęt kupiony w USA można naprawić z gwarancji tylko w USA, ale to raczej nie podpadnie ci pod gwarancję,
A co do kosztów, najlepiej skontaktować się z serwisem SONY.
Dziękuję za wszelkie informacje.
Niestety dzisiaj odkryłem, że również mam przesuniętą matrycę i na zdjęciach jest co innego niż ma być.
Też raczej nie liczę na naprawę gwarancyjną i jutro wybiorę się do serwisu w Poznaniu na wycenę.
to napisz co Ci powiedzą i ile wycenią warto wiedzieć bo każdemu ODPUKAĆ może się coś tak przykrego przydarzyć