anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Czy duża jest różnica między A300/350 a Sony A700?

m4rYjUsh3k
Początkujący

Czy duża jest różnica między A300/350 a Sony A700?

Tak jak w temacie. Czy jest duża różnica?. Wiem że w A700 nie ma LV i uchylnego obrazu ale czy bez tego da się żyć i wybrać A700?

20 ODPOW. 20
witmann
Początkujący

Pff... LV to przecież zupełnie nowa zabawka. Przydatna, wbrew pozorom, tylko w kilku określonych sytuacjach. Dużo wygodniej fotografuje się lustrzanką przyciskając ją do oka.

A700 ma dużo cech wynoszących ją ponad "alfetki".
Przede wszystkim dużo lepsza ergonomia - po prostu lepiej się trzyma.
Dwa kółka nastawcze - na dłuższą metę niezbędne w trybie manualnym. Jak się przyzwyczaisz do nich to nie będziesz chciał spojrzeć na aparat z jednym kółkiem.
Lepsza matryca - CMOS mniej szumi na wysokich czułościach.
Szybszy AF (o ile się nie mylę nie, miałem okazji sprawdzić).
Jak zdecydujesz się na dokupienie GRIPa, to ten też jest lepszy, bo ma zdublowaną większą ilość przełączników.
Uszczelnienia - ktoś tu pisał, że nawet mżawka A700 nie straszna.

To tak z grubsza ;)

m4rYjUsh3k
Początkujący

No już mi się podoba. A w końcu A700 ma podgląd na żywo czy nie ma bo gdzieś czytałem że ma tylko nie ma uchylnego ekrenu tak jak A300/350. Chcę zebrać jak najwięcej opinii oraz plusów i minusów porównania tych aparatów.

profile.country.PL.title
Rafhart
Nowicjusz

A300/350 to inna półka niż A700.
Obydwie grupy kierowane do innych odbiorców.
A300/350 to taki aparat dla mas , przesiadających się z kompaktu.
A700 to taki "prawdziwy" aparat dla mocno "zainfekowanych wirusem fotografii"

m4rYjUsh3k
Początkujący

No kurcze ja jestem na pograniczy. Kwalifikuje się do grupy A300/350 ale chcę być na poziomie z aparatem A700. Ciężko mi to pogodzić.

profile.country.PL.title
Lajam.
Expert

m4rYjUsh3k napisał(a):

Kwalifikuje się do grupy A300/350 ale chcę być na poziomie z aparatem A700.

Jeśli myślisz takimi kategoriami to kup sobie A900. Przynajmniej kompleksów nie będzie, że nie masz najlepszego aparatu :smileymrgreen:

witmann
Początkujący

A700 nie ma LV.
Jeśli interesujesz się fotografią, chcesz swoje zainteresowanie rozwijać i możesz wysupłać większą kwotę pieniędzy, to zdecydowanie warto wybrać A700.

profile.country.en_GB.title
gnembon
Początkujący

A350 to też jest aparat, ktory robi zdjęcia. Jeżeli jesteś ograniczony budżetem, to raczej radziłbym kupno A350/A200 i dokupienie akcesoriów niż pozostanie A700 z kitem

profile.country.pl_PL.title
Sqarpi
Początkujący

Tak w skrocie: roznica miedzy a300/350 a a700 to glownie:
-lepsze wykonanie a700;
-podglad na zywo w a300/350;
-wiecej przyciskow na body, przez co szybszy dostep do niektorych funkcji, to samo sie tyczy dwoch perscieni nastawczych;
-matryca CMOS w a700, co powoduje troszke inna tonalnosc i troszke mniejsze szumy na wyzszych czulosciach;
-szybszy AF w a700;
-lepszej jakosci wyswietlacz w a700, ale tak jak wyzej, w a700 nie ma LV;
-wiekszy wizjer.
Ogolnie a700 to wyzsza polka od a200/300/350. Jesli nie zalezy Ci na LV i odchylanym ekranie, to rownie dobrze na poczatek moze byc a200. Za opszczedzone pieniadze z a700 mozesz dokupic dobry obiektyw. Udanego wyboru zycze!

Kulfon-----
Początkujący

Kup A300/A350, a nadwyżkę forsy przeznacz na szklarnię, akcesoria i dobry plecak lub dobrą torbę (jak wolisz).