Podziel się wrażeniami!
Witam!
Mam pytanie odnośnie jakichś tańszych zamienników baterii/ akumulatorów do aparatu Sony Alpha 300. Moglibyście cos polecić?
Zamienniki to ryzykowna zabawa. Duże prawdopodobieństwo, że będą trzymać zdecydowanie krócej. Zdarza się też, że nagle po prostu padają. Jak potrzebujesz drugiej baterii, to jednak warto dołożyć do oryginału.
W miarę tani oryginał Allegro aukcja (505703392),podróba (501822789).Radzę kupić oryginał.
W akumulatorach sony sa procesory dzieki nim aparat wie jakie jest zuzycie akumulatora w zamiennikach tego nie ma a co za tym idzie one nie wspograja prawidlowo z aparatem i z regoly sa z nimi klopoty...
PiterSam napisał(a):
W akumulatorach sony sa procesory dzieki nim aparat wie jakie jest zuzycie akumulatora w zamiennikach tego nie ma a co za tym idzie one nie wspograja prawidlowo z aparatem i z regoly sa z nimi klopoty...
Ta informacjie uzyskalem w skepie z zamiennikam ogulnie mowiac gosc powiedzial ze z nowymi alfami 300/350/ te zamiennki nie zawsze dzialaja prawidlowo podobno dlatego ze sony czegos tam nie udostepnilo aby te chip'y dzialaly poprawnie wiec sami ocecie co i jak jest dobrze...
Czyli lepiej zdecydować się na oryginały (żeby mieć święty spokój i nie denerwować się potem)?
Ewentualnie jak ktoś korzysta z zamienników mógłby się wypowiedzieć jak dokładnie sprawa wygląda, bo sam rozważam dokupienie dodatkowego akumulatora (bo nie zawsze zdąży się go naładować wcześniej, albo po prosty skleroza )
PiterSam napisał(a):
Ta informacjie uzyskalem w skepie z zamiennikam ogulnie mowiac gosc powiedzial ze z nowymi alfami 300/350/ te zamiennki nie zawsze dzialaja prawidlowo podobno dlatego ze sony czegos tam nie udostepnilo aby te chip'y dzialaly poprawnie wiec sami ocecie co i jak jest dobrze...
Oki właśnie takiego informacji potrzebowałem, zdecydowałem, że dozbieram sobie do oryginału nie ma co oszczędzać... No nic, dzięki za pomoc przy wyborze.