anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

A300 + kit + raynox 205

rafi83-----
Początkujący

A300 + kit + raynox 205

Witam, nowy na forum :)
mam pytanko czy ktoś stosował taki zestaw, niema obecnie pogody by go wypróbować. Raynoxa mam ze starego zestawy z hybrydą, przy pogodzie się działo :)
teraz zastanawia mnie czy z kitem 18-70 będzie to również furać. Jeżeli ma ktoś jakieś doswiadczenia (fotki mile widziane) z takiego zestawu proszę o info. Jak nie jest to dobry zestaw prosze o info o sprzet na "dobre" macro w rozsadej cenie. Z czym połączyć RAYNOXa resztą sami wiecie o co mi kaman :)
pozdrawiam i witam

12 ODPOW. 12
Crash-----
Początkujący

gnembon napisał(a):

A ja mam jedno zdjęcie które lubie, bo pokazuje ile z raynoxa da się wyciągnąć tanim kosztem. Makro i skala do niego.

A na jaki obiektyw masz założonego Rynoxa?
I z jaką ogniskową było robione to macro foto?

profile.country.PL.title
Tadeusz.O
Doradca

Crash napisał(a):

gnembon napisał(a):

A ja mam jedno zdjęcie które lubie, bo pokazuje ile z raynoxa da się wyciągnąć tanim kosztem. Makro i skala do niego.

A na jaki obiektyw masz założonego Rynoxa?
I z jaką ogniskową było robione to macro foto?

Przecież widać: 300mm/5,6 przysłona f/29

I jeżeli to jest MAF75300 to z moją sigmą, będę miał lepiej.
Decyzja zapadła: kupuję Raynoxa! Może na zajączka? :D

------------------------------
fotoamator
profile.country.en_GB.title
gnembon
Początkujący

niestety - robione gienkiem 70300G, ale ze starego SALa75300 zdjęcia wychodziły podobne - papierowa głębia ostrości rozciągająca się m.w. 10cm przed przednią soczewką, skala 3:1. Przy takiej przysłonie każdy obiektyw powinien być ostry. Inna sprawa to to, że potrzeba do tego lampy, i to z WL coby móc bezpośrednio palnąć nią w obiekt.

Z tym, że Raynox jest 250 a nie 205