Podziel się wrażeniami!
Witam, nowy na forum
mam pytanko czy ktoś stosował taki zestaw, niema obecnie pogody by go wypróbować. Raynoxa mam ze starego zestawy z hybrydą, przy pogodzie się działo
teraz zastanawia mnie czy z kitem 18-70 będzie to również furać. Jeżeli ma ktoś jakieś doswiadczenia (fotki mile widziane) z takiego zestawu proszę o info. Jak nie jest to dobry zestaw prosze o info o sprzet na "dobre" macro w rozsadej cenie. Z czym połączyć RAYNOXa resztą sami wiecie o co mi kaman
pozdrawiam i witam
gnembon napisał(a):
A ja mam jedno zdjęcie które lubie, bo pokazuje ile z raynoxa da się wyciągnąć tanim kosztem. Makro i skala do niego.
Crash napisał(a):
gnembon napisał(a):
A ja mam jedno zdjęcie które lubie, bo pokazuje ile z raynoxa da się wyciągnąć tanim kosztem. Makro i skala do niego.
A na jaki obiektyw masz założonego Rynoxa?
I z jaką ogniskową było robione to macro foto?
niestety - robione gienkiem 70300G, ale ze starego SALa75300 zdjęcia wychodziły podobne - papierowa głębia ostrości rozciągająca się m.w. 10cm przed przednią soczewką, skala 3:1. Przy takiej przysłonie każdy obiektyw powinien być ostry. Inna sprawa to to, że potrzeba do tego lampy, i to z WL coby móc bezpośrednio palnąć nią w obiekt.
Z tym, że Raynox jest 250 a nie 205